Jokerit

Helsinkiläinen jääkiekkoseura Jokerit syntyi 1967, kun rakennusmestari Aimo Mäkinen osti paikallisen urheiluseuran ja aloitti sen myötä jääkiekkotoiminnan. Jokereiden logona on veijarimainen narri, jonka punakeltaiset värit erottuvat muutoin puna-sinisestä asusta. Vieraspaita on valkopohjainen.

Narreiksi Jokerin pelaajat eivät ole jääneet, sillä ajoittainen menestyminen liigapeleissä on tuonut heille kuusi Suomen mestaruutta, kuusi hopeasijaa ja kaksi pronssia. Euroopan Cup on tullut kahdesti, ja onpa mukana voitto Continental Cupistakin.

Jokereiden nykyinen kotiareena on Suomen suurin jäähalli, tuo mahtavin Hartwall Areena, joka tarjoaa nykyaikaisen ja toimivan tilan niin jääkiekon pelaajille kuin katsojillekin. Jokereiden välitöntä menestystä hallin komeus ei taannut heidän sinne Helsingin Jäähallista siirtyessään: päinvastoin, joukkueen menestyksekkäät viiden vuoden saavutukset lopahtivat, ja viimeinen Suomen mestaruus heltyi heille vuonna 2002.

Kuten urheiluseurat yleensäkin, Jokerit panostivat uusien pelaajien ostoon, mikä tietenkin kuluttaa seuran varoja, ja tällä kertaa menestys ei seurannut kokeneista pelaajista huolimatta.

Ensimmäinen suomalaisseura KHL:ssä

Viime aikojen eri tähtipelaajien menetykset eivät ole lannistaneet seuraa, vaan uutta kokoonpanoa parannellaan kuumeisesti. Jokereiden identiteetti muuttui heidän muuttaessaan venäläiseen KHL-liigaan, joka nähdään kansainvälisesti huomattavan sijoituksena. Jokerit menettivät jotain paikallisuudestaan, ja ideoita seuran jatkumoon tuleekin muualta kuin Suomesta – etenkin Pohjois-Amerikalla on ollut vaikuttava suhde Jokereiden etsiessä nykyistä olemustaan pohjoismaisena jääkiekkoseurana.

Jokerit turvaavat perustaktiikassaan taitopeliin, välttäen turhaa aggressiivisuutta kentällä. Seuran osakeyhtiö Jokeri-Hockey Oy huolehtii Jokereiden taloudesta – heidän sponsorivalintansa on herättänyt närkästystä etenkin Suomalaisten veikkauslupien suhteen.