HIFK

Suomen mestaruusliigojen vanhus, HIFK, perustettiin jo toissa vuosisadan puolella vuonna 1897. Kokemuksensa ja tuloksiensa ansiosta se on yksi Suomen neljästä parhaasta seurajoukkueesta. SM-liigassa se on ollut mukana aina liigan perustusajoilta asti vuodesta 1975.

Jokereiden paikallisvastustaja HIFK:n peliasu on punavoittoinen tummansinisin housuin. Paitaa komistaa sotilastyylinen IFK:n vaakuna, jossa julistetaan kirjaimien lisäksi perustusvuosi. IFK on lyhennys nimestä Idrottsföreningen Kamraterna. Vierasasussa värit punainen ja sininen ovat valkoista taustaa vasten.

Joukkue on haronut vuosien varrella tasaisesti kultaa ja muuta jalometallia. Mestaruuksia on jopa seitsemän, hopeaa on tullut neljästi ja pronssia yhdeksän kertaa. Vain Tapparalla on upeampi voittolista, josta HIFK on 23 pistettä alempana toisella sijalla.

Kunnianhimoiset tulevaisuudensuunnitelmat

HIFK:n kotiareena on Töölössä sijaitseva Helsingin Jäähalli, jossa on yleisötilaa matsien aikana 8 200 katsojalle. Seura suunnittelee uutta monitoimiareenaa Mäntymäen kentälle, jonne se tavoittelee muuttavansa 2016. Pyritäänkö taas ohittamaan Suomen suurin halli uudella ennätysmäisellä versiolla, vai uskotaanko uuden hallin antavan nykyistä paremmat treeni- ja pelimahdollisuudet seuran käyttöön? Ehkä tilaa tarvitaan pikemminkin yleisön parkkipaikaksi, sillä nykyinen halli tarjoaa vain rajoitetun parkkimahdollisuuden. Aika näyttää, mikä vaikutus muutolla on varsinaisiin pelituloksiin.

Tuesta ei ole pääkaupungin jääkiekkoseuralla pulaa. Jopa kaksi aktiivista faniklubia kannustavat heidän toimintaansa, joista virallisissa merkeissä toimii HIFK Fan Club. Heillä on omat suosikkipaikkansa katsomoissa seuran peliä kannustaessaan. Kannustajaklubi järjestää matkoja vierasotteluihin, joihin se toiminnallaan kerää väkeä tuhansittain peliä kannustamaan. Stadin Kingit ovat HIFK:n aktiivikannustajia hekin, tosin kohdistaen kiinnostuksensa myös HIFK:n muihin urheilulajeihin, kuten jalkapalloon.

Kaikesta seuran toiminnasta käy ilmi, että seuran taloudellinen puoli on myös järjestyksessä. Seuraa johdetaan ammattimaisesti yhtiönä, jolla on vanhat perinteet ja vahva kuntoilu kulttuuri taustanaan. Samalla se pysyy teknisen kehityksen mukana käyttäen hyväkseen sosiaalisen median tuomia etuja kommunikoinnissa ja yhteistyössä.