TPS

Turun Palloseura kuuluu Suomen menestyksekkäimpiin jääkiekkoseuroihin, jolla on historiaa kertynyt 1930-luvulta asti. Suomen mestaruusmitaleja seura saavutti etenkin 50-luvulla ja uudelleen 70-luvulla, minkä jälkeen menestystä jatkui aina 2004 vuoteen asti. Viimeisimpänä vuonna 2010 seura kiekkoili kaappiinsa jälleen SM-kultaa.

Turkulaisten asu on mustavalkoinen. Heidän TPS-logonsa on saanut erilaisia muotoja vuosien varrella edustaen joko palloa tai kaukaloa, toisinaan viehättävin ornamenttireunuksin. Valkoinen pelipaita kuvioituu eri sponsoreiden merkeistä, ja asu on edustava ja helposti tunnistettavissa.

Komea halli ei ole taannut taloudellista vakautta

Kotiareenana TPS:llä on komea HK-areena, joka on Turussa sijaitseva monitoimihalli. Se tunnettiin aiemmin nimellä Turkuhalli, joka rakennettiin vuoden 1991 maailmanmestaruuskilpailuita varten. Se oli valmistuessaan ensimmäinen suomalainen monitoimihalli, joka vetää uumeniinsa yli 10 000 katsojaa. Tasoa, kokoa ja näköä hallista todellakin löytyy – tulivathan vieraat sentään ulkomailta asti.

Rahoitus on aina ongelma, kun ryhdytään pelaamaan korkean tason pelejä. Seuralla on ollut useita rahallisesti vaikeita kausia, mutta uudistusten ja kannustuksen avulla TPS on pärjännyt hyvin, usein mitaleille asti. Seuran menestys on tullut heidän erittäin pätevien maalivahtien ansiosta, unohtamatta tietysti taitavaa kenttäpeliä.

Urheiluseurojen hyöty ja tarkoitus on tietenkin paljon laajempi ja tärkeämpi käsite kuin pelkkä mitaleiden keräily. TPS on suosioltaan vahva ja vaikuttava seura, joka toimii noin 900 pelaajan voimin. Pelaajia avustaa reilu 250 ammattilaista, joiden merkeissä toimii valmentajia, joukkuejohtajia sekä huoltajia. Seuran miesten edustusjoukkue pelaa ylimmällä sarjatasolla Liigassa.